10 Kasım 2020 Salı

10 Kasım 1938' Mustafa Kemal Atatürk

 Biz Onu Hiç Görmeden Sevdik

 

 Bir insan düşünün ne kadar zaman geçerse geçsin her zaman saygı , sevgi , minnet ve özlemle anılacak olan. Bir insan düşünün hem lider , hem kahraman hem de bir ülkedeki herkesin babası, öğretmeni olan.

Okuyorken bu kelimeleri aslında akla gelen tek bir isim var . O isim ülkemizin kurucusu ve hepimizin değişmez lideri ; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

Söylenecek şarkılar , türküler , yazılacak şiirler , destanlar ona olan sevgimizin büyüklüğünü anlatamaz.  Biz onu hiç görmeden sevdik ve sonsuza dek sevmeye devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet ederken aslında onun yolundan ve izinden giderek bunu sağlayacağımızdan emindi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, ilalebet ve payidar kalacağını söylediği bu devletin sürekliliğini biz gençler sağlayacağız. Atatürk’ün duygu, düşünce davranışlarını anlayıp onun izinden yürüyeceğiz. Değerlerimizi koruyarak , zarar vermek isteyenlerle gerekirse savaşacağız. 

Tüm bunları neden yapacağız peki? Gazi Mustafa Kemal’in canı pahasına payidar kalmasını istediği bu ülkeyi biz de payidar kılmak için çabalayacağız. Bu çabanının ilk kıvılcımı ise genç yaşlarda başlar . Farkındalık kazanıp Atam’ızı anlayıp onun izinden ilelebet sonsuza dek yürüyeceğiz.

 


 

           

 

           ' Ey Türk istikbalinin evladı!  İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!  '

-ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ (1927)


Yazar: Dilan Duran 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Okul Kulüp Temsilci Liderimiz Gülhan KAYACI’ nın ve ekip arkadaşı Sevde Deran TÜRKER’in IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi Topluluğu Yönetim ...